Wout's White
Intersectional hybrid

Een absolute aanwinst voor het moderne sortiment pioenen. ‘Wout’s White’ is een speling van de natuur, een mutant die wij in het bloeiseizoen van 2005 gevonden hebben in ons partij ‘Shining Light’. Vader Wout was de eerste die deze zonderlinge plant opmerkte, vandaar de toepasselijke naam… Wit is nog altijd een bijzondere en unieke kleur in dit type hybriden. Bovendien is ‘Wout’s White’ kraakhelder wit, en voor zover wij en anderen die hem al gezien hebben kunnen zeggen de meest spierwitte intersectie-hybride van allemaal. Een bijzonder compacte en relatief erg laag blijvende plant, bij uitstek geschikt als tuinplant. De bloemen bloeien sierlijk vlak boven het gewas en na een aantal jaar in rijke getalen.

Wij waren verheugd en trots 6 jaar na 'de ontdekking' de eerste paar exemplaren beschikbaar te hebben kunnen stellen voor de absolute liefhebber. ‘Wout’s White’ zal altijd een speciale plek in ons assortiment in blijven nemen.
De laatste jaren vinden wij wel eens een enkele bloem in het partij met tekenen van terug muteren naar de gele vorm. Dit is een fenomeen dat ook wel bekend staat als chimera in de genetica (een plantweefsel dat ontwikkeld is uit twee genomen). Wij hebben niet waargenomen dat dit doorzet. Het kan dus voorkomen dat u (misschien na verloop van tijd) ook tweekleurige bloemen op uw Wout's White aan zult treffen (bijv. zoals in de laatste foto op deze pagina).


 

€ 50,00

Kleur: Wit
Bloemvorm: Half gevuld
Zijknoppen: Geen
Geur: Weinig
Bloeitijd: Midden
Hoogte: 50 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: Nederland
Veredelaar: Warmerdam
Registrant: Not registered
Registratiejaar: 2011
APS Gold Medal:
Zaadouder: Mutation of yellow Itoh-hybrid 'Shining Light'
Stuifmeelouder:
Extra Informatie:
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Triploid