Lois' Choice
Hybrid

Over bijzondere pioenen gesproken! Het gezegde "beelden zeggen meer dan woorden" gaat absoluut op voor dit wondertje, wat de beste pioen van de beroemde veredelaar Chris Laning genoemd wordt.
In knopvorm is 'Lois' Choice' donkerroze, en doet sterk denken aan een rozenknop. Wanneer de knoppen (in gedeeltes) los komen, ontvouwt zich een magisch kleurenspel. Om Laning's eigen woorden te gebruiken: "De tweekleurige bloemen zijn verdeeld in drie compartimenten, één-derde roze, dan één-derde geel en het laatste derde weer roze." De zwaar gevulde bloemen met perfect verdeelde bloemblaadjes doen heerlijk zomers aan en zijn extreem fotogeniek. Deze hartverwarmende gloed, zeer kort bovenop de prachtig compacte planthabitus met bijzonder sterk, sierlijk en vrij puntig frisgroen blad, plaatst deze pioen apart van alle anderen. En dan is ze ook nog eens zeer bloeirijk en groeikrachtig. Een oogappeltje, en "officieel Pioen Van Het Jaar 2018" door de bekroning met de APS Gold Medal in 2017!


 

€ 90,00

Kleur: Koraal / Pastel / Perzik
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Sporadisch
Geur: Weinig
Bloeitijd: Zeer vroeg
Hoogte: 70 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Laning
Registrant: Laning
Registratiejaar: 1993
APS Gold Medal: 2017
Zaadouder: P. hybrid Quad F3
Stuifmeelouder: P. hybrid 'Silver Dawn' F3
Extra Informatie: Laning seedling #102. Seed fertile, but takes effort. Pollen fertility is described in the APS-registration, but we are unaware of any reports validating this.
Vruchtbaarheid: Seed
Ploiditeit: Tetraploid