Momo Taro
Intersectional hybrid

De verf is nog nat bij deze intersectie-hybride! Alhoewel al eerder verspreid onder deze naam, is hij in 2017 pas geregistreerd bij de APS. De naam ‘Momo Taro’ verwijst naar een held uit Japanse folklore en betekent zoveel als ‘Perzik-jongetje’. De winner (Mr. Seidl) is in zijn diensttijd gestationeerd in Japan geweest, en heeft met volle teugen van de cultuur en de taal genoten. Heel mooi om een nieuwe pioen te vernoemen naar dierbare herinneringen.
Kleuren beschrijven is zo moelijk… De registratie spreekt van crčme-geel, en dat is ook wel wat het is, maar perzik zou gezien de naam misschien wel de beste omschrijving zijn. De grote enkele bloemen met fraai contrasterende rode vlammen in het hart verkleuren ook naarmate de bloei vordert, en blijven continu de aandacht trekken. Zoals de meeste intersectie-hybriden, een prachtig bolvormig gewas met naar buiten gerichte bloemen die goed uit het blad komen. Een echte aanwinst voor ons sortiment, met name vanwege de bijzondere bloemen.


 

€ 29,00

Kleur: Geel
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Enkele
Geur: Geen
Bloeitijd: Midden
Hoogte: 80 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Anderson / Seidl
Registrant: Bremer
Registratiejaar: 2017
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. lutea hybrid 'Tessera'
Stuifmeelouder: P. lactiflora cultivar
Extra Informatie: Note tree peony as seed parent (this is the reverse of the common intersectional cross). Reported to be able to produce seeds.
Vruchtbaarheid: Seed
Ploiditeit: Unknown