Hephestos
P. lutea hybrid

De enorm grote, zeer donkerrode half gevulde bloemen hebben Nassos Daphnis zonder twijfel geďnspireerd deze destijds revolutionaire boompioen te vernoemen naar de Griekse God van het Vuur. De bloembladen zijn grillig gerand en gevormd en kunnen aan volwassen struiken voor bijna geheel gevulde bloemen zorgen. Volwassen knoppen zijn machtig indrukwekkend, en hieruit ontwikkelen zich in ieder geval de meest “echt” en donker gekleurde rode bloemen onder de boompioenen die ik ken, en zo wordt ‘Hephestos’ dan ook wel vaker omschreven. De vonken spatten ervan af!
Sterke stelen en een evenzo krachtig groen gewas. Als de struik het naar z’n zin heeft dan kan deze zelfs breder worden dan hoog, en volledig bedekt zijn met deze geweldige bloemen. ‘Hephestos’ is een favoriet en kent geen gelijke, getuige ook de bekroning met de APS Gold Medal in 2009. Als u plek heeft in uw tuin voor een enorme boompioen en rood is uw kleur, zoek dan niet verder!

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geënte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geënt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 95,00

Kleur: Rood
Bloemvorm: Half gevuld
Zijknoppen: Geen
Geur: Geen
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 120 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: Nederland
Veredelaar: Daphnis
Registrant: Daphnis
Registratiejaar: 1977
APS Gold Medal: 2009
Zaadouder: P. lutea hybrid 'Thunderbolt'
Stuifmeelouder: F2-A (Saunders Cross Nr. 16'718)
Extra Informatie: Seedling# D-240 (Generation BC1)
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown