Lavender
Hybrid

Één van de meest roemruchte introducties van Prof. A.P. Saunders. ‘Lavender’ is een unieke hybride pioen, zeer gezocht en er wordt uitsluitend zeer lovend over geschreven en gepraat. En er wordt niks te veel verteld! Werkelijk een bijzonder (mooie!) pioen, die door haar specifieke afkomst alle vergelijkingen met andere pioenen mank doet gaan.
Prachtige, zeer geraffineerd gevormde enkele lavendelkleurige bloemen prijken hoog boven het gewas uit. De bloemen beginnen vrij stevig lavendel, en vervagen dan langzaam naar een zachtere kleur en uiteindelijk richting het roze-wit. De schutblaadjes geven de knoppen sierlijke paarsroode randjes, de stelen zijn donker (roodachtig paars), en ook het blad verraad de stuifmeelouder. De matte, grijsgroene kleur en de wat langwerpig, puntig gevormde bladdelen maken er een zeer fascinerend en aantrekkelijk geheel van.
Er doen nog wel eens geruchten de ronde dat ‘Lavender’ moeizaam zou groeien. Nou, wij zijn verheugd te melden dat voor ons het tegendeel waar is en noemen dit zelfs een zeer groeikrachtige pioen!
Ere wie ere toekomt. ‘Lavender’ is een ware liefhebbersplant en is alle bewondering die ze oogst dubbel en dwars waard!


 

€ 95,00

Kleur: Lavendel / Zalmroze
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Weinig
Bloeitijd: Zeer vroeg
Hoogte: 70 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Saunders
Registrant: Saunders
Registratiejaar: 1939
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. lactiflora (cultivar unknown)
Stuifmeelouder: P. coriacea
Extra Informatie: Strain. Fertility very low. Presumably chance fertility only.
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown