Nelda's Joy
Hybrid

Een unieke pioen en zal door haar goede vruchtbaarheid waarschijnlijk een belangrijke rol kunnen gaan vervullen in de huidige en toekomstige veredeling. Een echt pareltje in onze Catalogus, geschikt voor alle toepassingen.
Vroeg in het seizoen bloeiend, en voor zover bij ons bekend tot op heden ook de vroegst bloeiende geheel gevulde hybride in dit kleurtype. Bij volwassen planten zijn de bloemen veel gevulder, jongere aanplant toont doorgaans semi-dubbele bloemen. De bloemvorm lijkt daarin mee te veranderen, doordat de toename van het aantal bloemblaadjes het centrum omhoog duwt (vergelijk hiervoor de hoofdfoto met de laatste foto in onderstaande serie). De bloemblaadjes zijn licht gezaagd tot soms ingesneden en hebben een zachtroze kleur. Bovendien zijn ze voorzien van subtiele zalmachtig oranje adertjes, mede hierdoor worden de bloemen verrijkt met een zeer warme gloed. Bij volledige opening zijn de meeldraden en vruchtbeginsels doorgaans goed zichtbaar.
Erg stevige groene stelen met rijk, mat donkergroen blad houden de bloemen eenvoudig overeind. Het blad is zeer sierlijk, kort ovaalrond van vorm en compact (bladdelen zijn relatief zeer breed in verhouding tot de lengte). Groeikrachtig en gemakkelijk bloeiend.
‘Nelda’s Joy’ is vernoemd naar de grootmoeder van Lucas Hudson, de productiemanager van destijds bij Hollingsworth Peonies.


 

€ 285,00

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Sporadisch
Geur: Geen
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 80 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Hollingsworth
Registrant: Hollingsworth
Registratiejaar: 2012
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. hybrid 'Salmon Dream'
Stuifmeelouder: P. hybrid 'Pink Vanguard'
Extra Informatie: Hollingsworth seedling# 3047
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid