Waucedah Princess
P. lutea hybrid

Grote, zeer dubbele lavendelkleurige bloemen tot wel 18cm doorsnede. De zware bloemen knikken licht en zijn goed naar buiten gericht. De bloemen kennen een zeer aparte gloed, alsof ze altijd waterdruppels op zich hebben. De vele bloembladen zijn licht golvend, en vervagen in allerlei roze- en wittinten Ė een machtig mooi schouwspel. Verder tekenen zeer donkere, zwartrode basale vlekken het hart van de bloem, tesamen met goudgele meeldraden en rode stempels die bij de wat meer enkele bloemen ook goed zichtbaar zijn. ĎWaucedah Princessí bloeit altijd als eerste boompioen voor ons en geeft gemakkelijk bloemen, ook aan zeer jonge aanplant. Groeikracht is extreem goed, en maakt dan ook gemakkelijk nieuw grondscheuten. Plantvorm wordt wel omschreven als een heuvel, wat wel goed overeenkomt (wat uitgezakt bolvormig). Planthoogte is bescheiden. Een must-have voor iedere collectie, alsmede een geweldige start voor iedere nieuwe collectie!

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 95,00

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Enkele
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Zeer vroeg
Hoogte: 70 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Reath
Registrant: Reath
Registratiejaar: 1988
APS Gold Medal:
Zaadouder: Reath P. lutea-seedling #14
Stuifmeelouder: Shintenchi
Extra Informatie: Reath seedling# M-222-D. F1 lutea-hybrid with fertility (rare!). Presumably tetraploid.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid