Ruffled Sunset
P. lutea hybrid

Geweldige boompioen! Van de velen die we reeds getest hebben, is dit zonder meer één van de sterkste groeiers en bloeiers. Een prachtig gevormde struik met, kenmerkend voor deze plantengroep, het hele groeiseizoen zulk fraai blad. Binnen een paar jaar kan zich gemakkelijk een rijk gevulde struik vormen met bloemen die allemaal naar buiten toe wijzen.
De semi-dubbele bloemen zijn spectaculair van zowel vorm als kleur en de crème gekleurde stempels maken de bloemen helemaal af. Prachtig golvende bloemblaadjes tonen een mix van roze, geel en oranje waarbij tijdens de uitbloei de accenten steeds opschuiven en in de vroege avonduurtjes zorgt het zakkende zonnetje voor een adembenemend schouwspel.
‘Ruffled Sunset’ mag niet ontbreken in welke boompioenen collectie dan ook, en is eveneens een perfecte keus om voor het eerst kennis te maken met deze geweldige plantengroep.

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geënte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geënt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 85,00

Kleur: Koraal / Pastel / Perzik
Bloemvorm: Half gevuld
Zijknoppen: Geen
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 90 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Reath
Registrant: Reath
Registratiejaar: 1988
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. lutea hybrid 'Age of Gold'
Stuifmeelouder: P. lutea hybrid Seedling# A-198 (Golden Isles x Daphnis pollen)
Extra Informatie: Reath seedling# A-226
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Unknown