Sky Dance
Hybrid

Eerste bloei van deze zeer goede pioen vond plaats in 2007, en na 2010 tot aan de registratie zeven jaar later zijn er planten verspreid onder het zaailingnummer 79H114-8. Dat geweldige ouders ook geweldige kinderen op kunnen leveren wordt door ‘Sky Dance’ nog maar eens vet onderstreept. ‘Blushing Princess’ is zelf al een fantastische pioen, en H-3 wordt verondersteld een zaailing van Roy Pehrson te zijn geweest.
‘Sky Dance’ heeft dat geweldig mooie macrophylla-achtige kerngezonde groene blad, net als haar moeder maar mogelijk wat verfijnder en wat minder breed ovaalrond. De plantopbouw is oersterk met stevige stelen die de bloemen fier de lucht in steken. Als een briesje er dan mee gaat spelen wordt de naamgeving direct verklaard. De hele presentatie van de plant is prachtig en heeft echt geen steuntje nodig.
De bloemen zijn bij volwassen planten praktisch volledig gevuld, magnifiek van vorm en lichtroze van kleur, doch wat minder blush als bij ‘Blushing Princess’. Donkergele meeldraden prijken veelal nog wel tussen de bloemblaadjes door, maar de bloemen zijn nog weer wat regelmatiger en gevulder als bij de zaadouder.
‘Sky Dance’ is weer een duidelijke stap vooruit in de ontwikkeling van zeer gevulde en vroegbloeiende hybride pioenen. Bovendien is ze ook heel vruchtbaar (zaad en stuifmeel) en zijn er al een aantal veelbelovende zaailingen van onderweg. Nog maar zeer zelden aangeboden en een echt collector’s item.


 

€ 260,00

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Sporadisch
Geur: Weinig
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 80 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Seidl
Registrant: Bremer
Registratiejaar: 2017
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. hybrid 'Blushing Princess'
Stuifmeelouder: Pehrson hybrid seedling# H-3
Extra Informatie: Seidl Seedling# 79H114-8 and presumably identical to Seidl Seedling# 79H119-4.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid