Vesuvian
P. lutea hybrid

Half tot geheel gevulde dieprode tot bijna kastanjebruine bloemen, waarbij de grote buitenste bloemenbladen wat breeduit staan en enigszins naar buiten krullen. De binnenste bloembladen daarentegen staan dicht op elkaar, zijn licht golvend en staan juist rechtop. De bloemen hebben duidelijk de befaamde ďlutea-knikĒ, maar de stelen zijn lang genoeg om ze toch prima buiten het gewas te tonen. Relatief laag blijvend voor een boompioen met fijn ingesneden, donkergroen loof. Zeer groeikrachtig en bloeirijk. Volwassen exemplaren zijn nog steeds hele verzorgd uitziende planten.

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 65,00

Kleur: Rood
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Enkele
Geur: Weinig
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 60 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Saunders
Registrant: Saunders
Registratiejaar: 1948
APS Gold Medal:
Zaadouder: Unknown
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie:
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown