mlokosewitschii
Botanical species

Een legendarische soort kan je P. mlokosewitschii gerust noemen. Naar echte planten van deze soort is menigeen op zoek. De planten die wij aanbieden zijn vegetatief vermeerderd van zaailingen die gebloeid en getoond hebben ware P. mlokosewitschii te zijn. Hierdoor is er slechts minimale variabiliteit in onze 'mloko's' en bent u verzekerd van de zo populaire lichtgele pioenroos, die zo enorm vroeg bloeit.
Liefkozend wordt deze soort ook wel 'Mollie-The-Witch' genoemd. Vers aangeplante planten groeien aanvankelijk langzaam, maar eenmaal goed aangeslagen zullen ze u jaarlijks verblijden met een fantastische groeiwijze en haar heldergele bloemen. Het gewas is simpelweg geweldig mooi. In iedere tuin zal ze met haar frisgroene gewas het voorjaar een gouden randje geven, en de verkleuringen in de loop van de zomer zullen vroege herfstgedachtes bij u opwekken.
Tegenwoordig wordt P. mlokosewitschii alleen nog maar in de wilde natuur gevonden in Oost-GeorgiŽ, Noordwest-Azerbeidzjan of Dagestan in Rusland, op een hoogte van rond de 1.000 m in loofbossen.


**** Maximaal 1 stuks per klant. ****


€ 50,00

Kleur: Geel
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Weinig
Bloeitijd: Extreem vroeg
Hoogte: 70 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: n.v.t. of onbekend
Veredelaar: n.v.t., n/a, n.z.
Registrant: n.v.t., n/a, n.z.
Registratiejaar: 1
APS Gold Medal:
Zaadouder:
Stuifmeelouder:
Extra Informatie: True peony species are fertile both ways, but usually not or to a limited extent with other species.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Diploid