Dit jaar verwachten wij weer zo rond de 150.000 stelen in de markt te zetten. Al onze snijbloemen vinden op dit moment nog altijd hun weg naar de vestiging Aalsmeer van Bloemenveiling FloraHolland. Wij zijn er trots op dat onze Top 10 van kopers jaarlijks bestaat uit een nagenoeg vaste groep exporteurs die het topsegment in de wereld beleveren. Wij hebben ons laten vertellen dat onze bloemen veelal naar grote bruiloften en partijen, exclusieve bloemenhuizen en event planners in het buitenland gaan. Wij stoppen onze ziel en zaligheid in onze pioenenteelt en -verwerking, en het geeft ons ontzettend veel voldoening als dit ook duidelijk gewaardeerd wordt. 

Directe verkoop 
Wanneer u interesse heeft om direct bloemen bij ons in te kopen nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. Uw speciale wensen zijn daarbij altijd bespreekbaar. Er zijn op dit moment vele initiatieven gaande die een kortere keten tot gevolg hebben, waarbij een eindverkooppunt direct bij de kweker kan bestellen. Daar wij volledig en met trots achter onze bloemen staan juichen wij dit zeker toe. Wij staan hier zeker open voor, want wij kunnen ons geen gezondere handel voorstellen dan de situatie waarbij een eindverkoper direct bij de bron vraagt om de kwaliteit die hij wenst.

Handwerk en topkwaliteit 
Wij streven ernaar enkel en alleen een topkwaliteit bloemen te verzorgen. Hiermee bedoelen we in de eerste plaats 100% gezonde takken met gaaf blad. Al onze partijen bloemen sorteren we met grote nauwkeurigheid op lengte en knopgrootte. Verder zijn al onze pioenen tijdig in het veld geplozen, met een optimale knopgrootte en minimale beschadigingen van het wegbreken van de pluizen tot gevolg. 


Al onze pioenen zijn geplozen

Ook gebeurt het bossen van de pioenen bij ons nog volledig met de hand. Hierdoor kunnen we beschadigingen vrijwel geheel uitsluiten en leveren we altijd mooie compacte bossen. Tenslotte vinden wij het enorm belangrijk dat pioenen in het juiste rijpheidstadium worden aangevoerd: op kleur! Standaard proberen wij al onze pioenen in het stadium met VBN-rijpheidcodering ‘2-3’ te leveren. Eerlijkheid en juistheid van informatie is tegenwoordig cruciaal, en krijgt bij ons alle aandacht die het nodig heeft, getuige ook onze huidige Q.I. (Quality Index) van 100%.

Het oogsten en verwerken van onze bloemen is volledig handwerk. Wij zijn een echt familiebedrijf, aan het verwerken van onze bloemen komen alleen ‘eigen handen’ te pas. Dit is niet alleen gezellig; hierdoor is juist de betrokkenheid met het product optimaal. Dit is dan ook een belangrijk deel van onze filosofie, en draagt ons inziens sterk bij aan het leveren van een hoogwaardige en betrouwbare kwaliteit pioenrozen.

Onvoorspelbaarheid seizoensaanvang en -verloop 
Het oogst- en leverseizoen van onze pioenen loopt in een gemiddeld seizoen van begin mei tot eind juni. Al lijkt het al maar moeilijker te worden om van een gemiddeld seizoen uit te gaan...  De allervroegste datum waarop wij het laatste decennia de eerste stelen van referentiecultivar ‘Red Charm’ hebben geoogst is geweest op 30 april (2014), en de allerlaatste datum is 30 mei (2015)! Dit zegt dan ook weer niks over de duur van het snijzoen voor deze cultivar, het weer is alles bepalend. Elk jaar is weer een totale verassing en is voor ons de charme van het vak.
De veel gestelde vraag die ook wij vroeg in het voorjaar krijgen van bloemeninkopers, is wanneer we bepaalde cultivars kunnen leveren. Bij pioenen is dit eigenlijk onmogelijk om zo ver van tevoren in te schatten. Om dit te illustreren vind u hieronder twee fotoseries van hoe extreem het verschil tussen jaren kan zijn. Deze jaren liggen alweer even achter ons, maar in deze twee opeenvolgende jaren schuilt het mooiste voorbeeld. Tussen elke twee foto’s zit steeds precies één week.

Deze eerste fotoserie is gemaakt in 2012 (koud voorjaar), destijds verstreken er 9 weken van de eerste tot de laatste foto (17 maart tot 20 mei). Dit in schril contrast met 2011 (de tweede fotoserie), toen we te maken hadden met een bijzonder warm voorjaar en er slechts 5 weken (!!) tussen de eerste en de laatste foto zaten (27 maart tot 1 mei). Als u de foto’s goed bekijkt, dan ziet u dat het verschil wordt gemaakt aan het einde van de rit; dezelfde ontwikkeling als in de laatste 5 weken van 2012 nam in 2011 maar 2 weken in beslag… Dus zoals eerder in dit relaas al genoemd…: Onmogelijk om ver van te voren in te schatten wanneer het seizoen los zal barsten!

‘Red Charm’ in 2012 – 9 weken van opkomst tot eerste oogst‘Red Charm’ in 2011 – 5 weken van opkomst tot eerste oogst